Sleva až 18 % pro registrované zákazníky!

Cookies

Co jsou to cookies?

Cookies jsou textové soubory, které naše webová stránka odešle do prohlížeče, respektive vašeho zařízení, ze kterého naše webové stránky prohlížíte (tedy například telefon, tablet, počítač). Umožňují nám vás rozeznat a podle toho přizpůsobit naše webové stránky, provést analýzu vašeho chování, zobrazit vám určitý obsah aj. Více k jednotlivým cookies píšeme dole.

Jaké typy cookies používáme?

Technické, funkční – ty jsou nutné k tomu, abychom vám zobrazili webové stránky a fungovaly vám tak, jak mají nebo abychom věděli, že jste nám (ne)udělili souhlas se zpracováním cookies apod.

Personalizované – tyto cookies mají sloužit k tomu, aby se vám obsah zobrazoval v nastavení, které preferujete – například v určitém jazyce nebo vám jinak ulehčily prohlížení/nákup.

Analytické – tyto nám pomáhají analyzovat, jak fungují webové stránky z hlediska chování návštěvníků a podle toho web případně přizpůsobovat a měnit.

Marketingové – díky těmto cookies můžeme my nebo třetí strany po vaší návštěvě přizpůsobit nabídku našich služeb. Tato nabídka se vám potom může zobrazovat i mimo naše webové stránky.

Konkrétní cookies a bližší informace přímo o nich najdete v tabulce v závěru tohoto dokumentu.

Na základě čeho cookies zpracováváme?

technickými a funkčními cookies můžeme pracovat na základě právních předpisů. Bez nich bychom vám naše služby nemohli bezpečně a správně poskytnout.

Analytické, personalizované a marketingové můžeme zpracovávat na základě vašeho souhlasu.

Toto zpracování nám znemožníte tím, že nám souhlas nedáte, dále pak nastavením prohlížeče, pomocí nastavení cookies lišty nebo prohlížením v anonymním režimu.

Jak jde zabránit využívání cookies?

V první řadě bychom chtěli uvést, že cookies, které sbíráme za účelem měření návštěvnosti webu a vytváření statistik týkající se návštěvnosti a chování návštěvníků na webu, se posuzují v podobě hromadného celku a tím pádem v podobě, která nám neumožňuje identifikaci jednotlivce.
Cookies nezbytné pro funkčnost webu jsou vždy uchovány pouze po dobu nezbytně nutnou pro jeho fungování.

Nejjednodušší cesta, jak v práci s cookies zabránit, je odmítnutí souhlasu nebo přes nastavení vašeho prohlížeče. Více k jednotlivým prohlížečům a výmazu/blokaci cookies najdete tady:

Dovolíme si doplnit, že nastavení je potřeba provést pro každé vaše zařízení (telefon, tablet, počítač) zvlášť.

Souhlas můžete vzít kdykoliv zpět.

Kdo pro nás cookies zpracovává?

  • poskytovatel služby Google Analytics, Ads a Doubleclick společnosti Google Ireland Ltd. se sídlem Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irsko, v souladu se svými podmínkami – můžete si je přečíst tady,
  • poskytovatel služby Facebook a Instagram, provozovaný společností Meta Platforms Ireland Ltd. se sídlem 4 Grand canal Quay, Grand Canal Bridge, Dublin 2, Ireland v souladu se svými podmínkami – mrkněte sem,
  • poskytovatel služby Sklik – společnost cz, a.s. se sídlem Radlická 3294/10, 150 00 Praha 5, Smíchov, v souladu se svými podmínkami – ty najdete tady 

Dále bychom chtěli zmínit:

Pokud jste nám udělili souhlas, může s vašimi cookies pracovat i tzv. třetí strana. V takovém případě ji uvádíme v tabulce dole.

Práce s osobními údaji probíhá v rámci Evropské unie a v rámci nástrojů, které uvádíme nahoře, mohou být data zpřístupněna i mimo EU (konkrétně do USA, to ale jen za předpokladu, že je nástroj součástí programu Data Privacy Framework).

Nemáme jmenovaného pověřence pro ochranu osobních údajů.

Při zpracování osobních údajů máte podle nařízení GDPR (nařízení EP a Rady EU č. 2016/679) právo se na nás obrátit a chtít informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme; vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování; v určitých případech můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů; požadovat výmaz nebo uplatnit právo na přenositelnost údajů. Pokud si myslíte, že s daty nenakládáme správně, můžete podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů nebo soudně vymáhat své nároky.

  

Technické a funkční cookies

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Jméno Poskytovatel Účel Vypršení Typ
CONSENT YouTube Používá se ke zjištění, zda návštěvník přijal marketingovou kategorii v banneru cookie. Tento soubor cookie je nezbytný pro soulad webových stránek s GDPR. 2 roky HTTP Cookie
CookieConsent www.alavis-plus.cz Ukládá stav souhlasu uživatele se soubory cookie pro aktuální doménu. 1 rok HTTP Cookie
PHPSESSID [x2] api.foxentry.cz
www.alavis-plus.cz
Zachovává stav relace uživatele napříč požadavky na stránku. 180 dní HTTP Cookie
SERVERID api.foxentry.cz Tento soubor cookie slouží k přiřazení návštěvníka ke konkrétnímu serveru - tato funkce je nezbytná pro funkčnost webových stránek. Do zavření prohlížeče HTTP Cookie
test_cookie Google Slouží ke kontrole, zda prohlížeč uživatele podporuje soubory cookie. 1 den HTTP Cookie

  

Personalizované cookies

Personalizované cookies umožňují, aby si webová stránka zapamatovala informace, které mění, jak se webová stránka chová nebo jak vypadá. Je to například preferovaný jazyk nebo region, kde se nacházíte.

Jméno Poskytovatel Účel Vypršení Typ
foxentry-geo foxentry.cz Uloží aktuální zeměpisnou polohu uživatele na základě jeho IP adresy. 1 den HTTP Cookie

   

Analytické cookies

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Jméno Poskytovatel Účel Vypršení Typ
_clck Microsoft Shromažďuje údaje o navigaci a chování uživatele na webových stránkách. Slouží k sestavování statistických přehledů a heatmap pro majitele webových stránek. 1 rok HTTP Cookie
_clsk Microsoft Registruje statistické údaje o chování uživatelů na webových stránkách. Používá se pro interní analytiku provozovatele webových stránek. 1 den HTTP Cookie
_cltk Microsoft Registruje statistické údaje o chování uživatelů na webových stránkách. Používá se pro interní analytiku provozovatele webových stránek. Do zavření prohlížeče HTML Local Storage
_ga Google Registruje jedinečné ID, které se používá k vytváření statistických údajů o tom, jak návštěvník webové stránky používá. 2 roky HTTP Cookie
_ga_# Google Používá se v nástroji Google Analytics ke shromažďování údajů o počtu návštěv uživatele na webových stránkách a dat první a poslední návštěvy. 2 roky HTTP Cookie
_hjAbsoluteSessionIn
Progres
Hotjar Tento soubor cookie se používá k počítání toho, kolikrát webovou stránku navštívili různí návštěvníci - to se provádí tak, že se návštěvníkovi přiřadí ID, takže se návštěvník nezaregistruje dvakrát. 1 den HTTP Cookie
_hjFirstSeen Hotjar Tento soubor cookie slouží k určení, zda návštěvník již webové stránky navštívil, nebo zda se jedná o nového návštěvníka webových stránek. 1 den HTTP Cookie
_hjIncludedIn
SessionSample_#
Hotjar Shromažďuje statistické údaje o návštěvách návštěvníka na webových stránkách, jako je počet návštěv, průměrná doba strávená na webových stránkách a přečtené stránky. 1 den HTTP Cookie
 _hjRecordingEnabled Hotjar Shromažďuje údaje o navigaci a chování uživatele na webových stránkách. Slouží k sestavování statistických přehledů a heatmap pro majitele webových stránek. Do zavření prohlížeče HTML Local Storage
_hjRecordingLastActivity Hotjar Nastaví jedinečné ID relace. To umožňuje webové stránce získávat údaje o chování návštěvníků pro statistické účely. Do zavření prohlížeče HTML Local Storage
_hjSession_# Hotjar Shromažďuje statistické údaje o návštěvách návštěvníka na webových stránkách, jako je počet návštěv, průměrná doba strávená na webových stránkách a přečtené stránky. 1 den HTTP Cookie
_hjSessionUser_# Hotjar Shromažďuje statistické údaje o návštěvách návštěvníka na webových stránkách, jako je počet návštěv, průměrná doba strávená na webových stránkách a přečtené stránky. 1 rok HTTP Cookie
_hjTLDTest Hotjar Registruje statistické údaje o chování uživatelů na webových stránkách. Používá se pro interní analytiku provozovatele webových stránek. Do zavření prohlížeče HTTP Cookie
c.gif Microsoft Shromažďuje údaje o navigaci a chování uživatele na webových stránkách. Slouží k sestavování statistických přehledů a heatmap pro majitele webových stránek. Do zavření prohlížeče Pixel Tracker
CLID Microsoft Shromažďuje údaje o navigaci a chování uživatele na webových stránkách. Slouží k sestavování statistických přehledů a heatmap pro majitele webových stránek. 1 rok HTTP Cookie
hjActiveViewportIds Hotjar Tento soubor cookie obsahuje řetězec ID aktuální relace. Obsahuje neosobní informace o tom, na jaké podstránky návštěvník vstoupil - tyto informace se používají k optimalizaci návštěvnického zážitku. Trvale HTML Local Storage
hjViewportId Hotjar Uloží velikost obrazovky uživatele, aby bylo možné upravit velikost obrázků na webových stránkách. Do zavření prohlížeče HTML Local Storage
nette-browser www.alavis-plus.cz Ukládá údaje o čase stráveném na webové stránce a jejích podstránkách během aktuální relace. Do zavření prohlížeče HTTP Cookie
td Google Registruje statistické údaje o chování uživatelů na webových stránkách. Používá se pro interní analytiku provozovatele webových stránek. Do zavření prohlížeče Pixel Tracker

 

Marketingové cookies

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.

Jméno Poskytovatel Účel Vypršení Typ
_gcl_au Google Používá Google AdSense k experimentování s účinností reklamy na webových stránkách využívajících jejich služby. 3 měsíce HTTP Cookie
_uetsid Microsoft Shromažďuje údaje o chování návštěvníků z více webových stránek s cílem zobrazit relevantnější reklamu - To také umožňuje omezit počet zobrazení stejné reklamy na webových stránkách. 1 den HTTP Cookie
_uetsid Microsoft Používá se ke sledování návštěvníků na více webových stránkách za účelem prezentace relevantní reklamy na základě preferencí návštěvníka. Trvale Místní úložiště HTML
_uetsid Microsoft Slouží ke sledování návštěvníků na více webových stránkách za účelem zobrazení relevantní reklamy na základě preferencí návštěvníka. Trvale HTML Local Storage
_uetsid_exp Microsoft Obsahuje datum vypršení platnosti souboru cookie s odpovídajícím názvem. Trvale HTML Local Storage
_uetvid Microsoft Slouží ke sledování návštěvníků na více webových stránkách za účelem zobrazení relevantní reklamy na základě preferencí návštěvníka. 1 rok HTTP Cookie
_uetvid Microsoft Slouží ke sledování návštěvníků na více webových stránkách za účelem zobrazení relevantní reklamy na základě preferencí návštěvníka. Trvale HTML Local Storage
_uetvid_exp Microsoft Obsahuje datum vypršení platnosti souboru cookie s odpovídajícím názvem. Trvale HTML Local Storage
ANONCHK Microsoft Zaznamenává údaje o návštěvnících z více návštěv a na více webových stránkách. Tyto informace se používají k měření účinnosti reklamy na webových stránkách. 1 den HTTP Cookie
IDE Google Používá Google DoubleClick k registraci a hlášení akcí uživatele webových stránek po zhlédnutí nebo kliknutí na jednu z reklam inzerenta za účelem měření účinnosti reklamy a zobrazování cílených reklam uživateli. 1 rok HTTP Cookie
foxentryCache cdn.foxentry.cz Kontrola vyplněných formulářů Trvale HTML Local Storage
LAST_RESULT
_ENTRY_KEY
YouTube Slouží ke sledování interakce uživatele s vloženým obsahem. Do zavření prohlížeče HTTP Cookie
LogsDatabaseV2:V
#||LogsRequestsStore
YouTube Nevyřízené Trvale IndexedDB
MR [x2] Microsoft Slouží ke sledování návštěvníků na více webových stránkách za účelem zobrazení relevantní reklamy na základě preferencí návštěvníka. 7 dní HTTP Cookie
MUID [x2] Microsoft Nevyřízené 1 rok HTTP Cookie
nextId YouTube Slouží ke sledování interakce uživatele s vloženým obsahem. Do zavření prohlížeče HTTP Cookie
pagead/1p-user-list/# Google Sleduje, zda uživatel projevil zájem o konkrétní produkty nebo události na více webech, a zjišťuje, jak se uživatel mezi weby pohybuje. To se používá pro měření reklamního úsilí a usnadňuje placení poplatků za doporučení mezi webovými stránkami. Do zavření prohlížeče Pixel Tracker
remote_sid YouTube Nezbytné pro implementaci a funkčnost videoobsahu YouTube na webových stránkách. Do zavření prohlížeče HTTP Cookie
pagead/landing Seznam.cz Shromažďuje údaje o chování návštěvníků z více webových stránek, aby mohl prezentovat relevantnější reklamu – To také umožňuje webové stránce omezit počet zobrazení stejné reklamy. Do zavření prohlížeče Pixel Tracker
requests YouTube Slouží ke sledování interakce uživatele s vloženým obsahem. Do zavření prohlížeče HTTP Cookie
retargeting Seznam.cz Registruje chování a navigaci uživatelů na webu a jakoukoli interakci s aktivními kampaněmi. To se používá pro optimalizaci reklamy a pro efektivní retargeting. Do zavření prohlížeče Pixel Tracker
ServiceWorker
LogsDatabase
#SWHealthLog
YouTube Nezbytné pro implementaci a funkčnost videoobsahu YouTube na webových stránkách. Trvale IndexedDB
sid Seznam.cz Zachovává stavy uživatelů napříč požadavky na stránky. 30 dní HTTP Cookie
SM Microsoft Registruje jedinečné ID, které identifikuje zařízení uživatele při opakovaných návštěvách na webových stránkách, které používají stejnou reklamní síť. ID se používá k umožnění cílení reklamy. Do zavření prohlížeče HTTP Cookie
SRM_B Microsoft Sleduje interakci uživatele s funkcí vyhledávacího panelu na webových stránkách. Tyto údaje lze použít k tomu, aby byly uživateli nabídnuty relevantní produkty nebo služby. 1 rok HTTP Cookie
ssupp_# [x2] www.alavis-plus.cz
widget-v3.smartsuppcdn.com
Nevyřízené Trvale HTML Local Storage
TESTCOOKIESENABLED YouTube Slouží ke sledování interakce uživatele s vloženým obsahem. 1 den HTTP Cookie
visitedPopup www.alavis-plus.cz Zobrazení popup okna Do zavření prohlížeče HTTP Cookie
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube Nevyřízené 180 dní HTTP Cookie
VISITOR_PRIVACY
_METADATA
YouTube Nevyřízené 180 dní HTTP Cookie
wfont www.alavis-plus.cz Nevyřízené 1 den HTTP Cookie
YSC YouTube Nevyřízené Do zavření prohlížeče HTTP Cookie
yt.innertube::nextId YouTube Registruje jedinečné ID pro vedení statistik videí z YouTube, která uživatel viděl. Trvale HTML Local Storage
ytidb::LAST_RESULT
_ENTRY_KEY
YouTube Slouží ke sledování interakce uživatele s vloženým obsahem. Trvale HTML Local Storage
YtIdbMeta#databases YouTube Slouží ke sledování interakce uživatele s vloženým obsahem. Trvale IndexedDB
yt-remote-cast-available YouTube Ukládá předvolby přehrávače videa uživatele pomocí vloženého videa YouTube. Do zavření prohlížeče HTML Local Storage
yt-remote-cast-installed YouTube Ukládá předvolby přehrávače videa uživatele pomocí vloženého videa YouTube. Do zavření prohlížeče HTML Local Storage
yt-remote-connected-devices YouTube Ukládá předvolby přehrávače videa uživatele pomocí vloženého videa YouTube. Trvale HTML Local Storage
yt-remote-device-id YouTube Ukládá předvolby přehrávače videa uživatele pomocí vloženého videa YouTube. Trvale HTML Local Storage
yt-remote-
fast-check-period
YouTube Ukládá předvolby přehrávače videa uživatele pomocí vloženého videa YouTube. Do zavření prohlížeče HTML Local Storage
yt-remote-session-app YouTube Ukládá předvolby přehrávače videa uživatele pomocí vloženého videa YouTube. Do zavření prohlížeče HTML Local Storage
yt-remote-session-name YouTube Ukládá předvolby přehrávače videa uživatele pomocí vloženého videa YouTube. Do zavření prohlížeče HTML Local Storage